Jesień w barwach kwiatów i aromatów, oto wyzwanie dzisiejszych (19.10.2021) zajęć słuchaczy Paczkowskiego Uniwersytetu III Wieku. Zawirował świat od emocji, gdy na stołach pojawiały się dumnie pyszniące się płatki krepinowych róż i chryzantem. Scalane później w oryginalne kwiaty, olśniewały już swoją urodą, chociaż czekają cierpliwie do następnych zajęć na zwiewne liście i pączusie.
Nie mniej atrakcyjne były przystawki ,,Cioci Kloci", czyli cyklicznie powstające potrawy z darów jesieni. Tym razem druga odsłona kapusty uwiodła nas smakiem łazankowego szaleństwa w wykonaniu Stasi i Teresy, kunsztem aromatycznych krokietów z barszczem - autorstwa Eli i Wandzi oraz puszystymi rogalikami Polci i bajeczną czekoladą Marysi. W końcu aromat kawy i małe ,,conieco" pozwoliły dopieścić całości. Było zmysłowo i porywająco.
A już za tydzień kulinarne błyskotki z fasoli i grochu oraz florystyczne przeboje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz