,,Zdrowie na talerzu" - to powrót do tradycyjnych potraw rodzinnej kuchni domowej. Poprzez warsztaty kulinarne PUTW w kuchni Wiejskiego Domu Kultury w Kamienicy radośnie bulgotały potrawy wyczarowane z ziemniaków, kapusty i marchwi.
Dzisiaj (26 X 2021) zakończył się cykl zajęć, a berło królowej dzierżyła fasola, zarówno ta wystrojona w strąkowy futeralik, jak i ta ,,jaśkowa" specjalistka od wszystkiego. Pyszną, odżywczą sałatkę z fasoli szparagowej serwowała nasza Terenia, a rozgrzewającą, nie tylko zmysły, fasolkę po bretońsku przygotowały Kasia i Urszula. To były bardzo, bardzo, bardzo smaczne dania.
Podczas degustacji mogłyśmy wymienić się doświadczeniami zdobytymi we własnej kuchni oraz przepisami. To prawda - nic tak nie łączy ludzi jak wspólne biesiadowanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz