KULINARIA. Temat starszy od nas samych, a jednak ciągle ma coś, czym potrafi zadziwić.
Dzisiaj (20.08.2025) smaczne i szybkie danie w postaci rulonu na wzór japońskiego dania narodowego, było przedmiotem badań pracowni kulinarnej Paczkowskiego Uniwersytetu III Wieku. Może odrobinę iskry dodałby sos na bazie jogurtu, ale tym razem nie uwzględniłyśmy dosmaczania.
Cóż, wzrasta się przez doświadczanie.
Zainspirowane tematyką Halinka i Kazia wykonały nawet tematyczne czapki kuchcików, a wydobyte z lamusa fartuszki kuchenne stały się nowym hitem.
Podobało nam się, a jakże.
Następnym razem pieczemy rogaliki, ale takie niezwykle puszyste, mięciutkie i aromatyczne, wręcz jak pocałunki lata.
Tym razem Ula zarządza w kuchni. Brawo!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz